0164-613692 (Hoogerheide) 0165-301789 (Wouw) info@frankgovaertoptiek.nl

Audicien

Wij hebben een samenwerkingsverband met Beter Horen!

Het gehoor

Het hebben van gehoorverlies is niet zo uitzonderlijk als veel mensen denken. In Nederland hebben circa 1,5 miljoen mensen er dagelijks mee te maken.

Slechthorendheid roept ook vragen op. Want wat is gehoorverlies eigenlijk? Is het te voorkomen en in welke stappen kom je tot de juiste hooroplossing?
Gelukkig is er vaak wat aan te doen.

De werking van het gehoor

Het gehoor werkt door een samenspel van verschillende onderdelen van het oor. De onderdelen van het gehoor zijn erg kwetsbaar. Raakt een van deze onderdelen beschadigd, dan is uw gehoor voor altijd beschadigd. Het gehoororgaan bestaat uit drie verschillende delen: het uitwendige oor, het middenoor en het binnenoor. Geluiden zijn trillingen in de lucht. Deze trillingen worden opgevangen door uw oorschelpen (de “oren”) en gaan de gehoorgang in. De oorschelpen en uw gehoorgang versterken het geluid richting het trommelvlies. Het trommelvlies vormt de scheiding tussen het uitwendige oor en het middenoor.

Trillingen omgezet in signalen

Drie kleine botjes achter het trommelvlies gaan bewegen door de trillingen en versterken het geluid. Deze botjes heten gehoorbeentjes. Zij geleiden het geluid naar het binnenoor. In het binnenoor zit het zogenaamde slakkenhuis. Het slakkenhuis zit vol vloeistof en ontelbare kleine haartjes, die we haarcellen noemen. De vloeistof in het slakkenhuis gaat trillen, zodra de gehoorbeentjes het geluid doorzenden. De haarcellen in het slakkenhuis vangen deze trillingen op en zetten ze om in een signaal. Dit signaal wordt via de gehoorzenuw doorgegeven aan de hersenen, waardoor u geluiden waarneemt.

Meer weten over de werking van het gehoor?

In onze hoorwinkel van Govaert Optiek te Hoogerheide vertellen onze deskundige audiciens u graag meer over de werking van het oor en uw gehoor. U kunt ook een gratis hoortest doen of bijvoorbeeld uitleg krijgen over onze vele hoortoestellen en aanvullende accessoires op maat. Tot ziens bij Govaert Optiek, wij hebben elke dinsdagochtend in Hoogerheide zitting!

Bestelling contactlenzen

Bestelling contactlenzen

Velden die gemarkeerd zijn met * zijn verplicht.

Facebook